Ouders

De behandeling op Schakenbosch begint met een gesprek met uw kind, u, de (gezins)voogd en behandelaars van Schakenbosch. We noemen dat het intakegesprek.

U en uw kind denken mee over een behandelplan dat gericht is op de toekomst. Waar wil uw kind bijvoorbeeld gaan wonen na de behandeling en wat wil hij/zij leren? Iedere drie maanden bespreken we hoe de behandeling  verloopt. Echter de eerste keer, net na opname, is dit zes weken. Ook voor die besprekingen nodigen we u en uw kind uit.

Het contact met uw kind is heel belangrijk. We willen dat contact zo goed mogelijk houden en verbeteren. Tijdens en na de behandeling krijgt u ook begeleiding van een trajectcoach, die u helpt bij het omgaan met uw kind. In de behandelbesprekingen maken we ook afspraken over de contacten (bellen en bezoek) met uw kind.

Als dat nodig is, mogen we uw kind (tijdelijk) beperken in vrijheden, zoals het gebruik van de mobiele telefoon en internet en het afsluiten van deuren. Ook die afspraken staan in het behandelplan.
Meer weten? Bekijk de brochure Uw kind en Schakenbosch

  • SBB erkenning

    28-08-2017

    Schakenbosch is door de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) beloond met de titel ''Erkend Leerbedrijf''.

    Lees meer >