Tijdelijk wonen (Jongeren)

Je verblijft tijdelijk op Schakenbosch. Hoe lang je blijft, hangt af van hoe het met je gaat en welke doelen je hebt bereikt. Maar je verblijft hier in ieder geval zo kort mogelijk.

Je woont in een behandelgroep met zeven andere jongens en meisjes. Dagelijks staat hier een team pedagogische medewerkers voor je klaar. Bij hen kun je met al je vragen terecht en ze helpen je om gericht aan je toekomst te werken. Je krijgt een eigen kamer met een toilet en wastafel.

Overdag ga je naar het Schakenbosch college, de school op het terrein. Deze school van Horizon Jeugdzorg & Onderwijs biedt de richtingen groen, horeca, hout/metaal, verzorging  en repro aan.

Je volgt hele dagen onderwijs, waarin praktijk en theorie worden afgewisseld. Ook sport en sociale vaardigheden zijn vaste onderdelen. Zo word je voorbereid op het behalen van een diploma of certificaten. Samen zoeken we een geschikte vervolgschool of werk of een stageplek.

Ook in je vrije tijd hoef je je niet te vervelen. Er zijn op Schakenbosch veel mogelijkheden voor sport en andere hobby’s.

  • SBB erkenning

    28-08-2017

    Schakenbosch is door de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) beloond met de titel ''Erkend Leerbedrijf''.

    Lees meer >